Tuesday, October 31, 2006

Gotta get away

We took new pictures today and instead of basic photos we also have escape material....
Take a look









Kittens have so much speed and actions that its get harder and harder to take photos. Here is couple of my favorite from 3 week old photos.

Kun pentupesä ei enään riitä

Niin 3 vko tuli jo täyteen. Tänä aamuna kun heräsin oli pennut meidän olkkarin sohvalla :/
Vein riiviöt takaisin pentupesään niin sekunnin sadasosassa kaikki kolme oli ulkona sieltä. Tänään rakennetaan isompi alue pennuille koska pentuhuone on niin iso ettei sitä viitsi kerralla antaa käyttöön.
Oltiin viikonloppu pois kotoa ja meillä oli mun sisko lapsineen kissavahtina. Kun on pois niin tajuaa kuinka paljon pennut kehittyy jo päivässä tai kahdessa.
Indialla on käynnit "pieni" sekoaminen pentuihin... Se kerää niitä itselleen ja kurisee niille, aivan kuten mammat tekee kun yrittää pentuja tissille. Iristä tuo Indian käyttäytyminen ei tunnu haittaavan mutta välillä homma tuntuu menevän niin yli että India laitetaan jäähylle toiseen huoneeseen.
Selittäköön se joka ymmärtää mutta mitä tuo käyttäytyminen on? Indialla napsahtaa joka kerta tuo mamma vaihe päälle kun on pentuja, näin myös tapahtuu Irikselle kun esim Indialla oli pennut. Näyttää siltä että ne oikeasti pitää pentuja ominaan. En tiedä onko ok antaa niiden hoivata pentuja. Kun ajatteleen asiaa pentujen sosiaalistumisen kannalta niin luulisi että pentujen on hyvä oppia kissalauman käyttäytyminen ja oma asema siinä.

Lilja ja Hortensia on oikeita riiviöitä, Feeniks taas on selvästi rauhallisempi kuin siskonsa. Vaikka koko eroa on huomattavasti niin tytöt jyrää Feeniksen mennen tullen.
Ollaan kokeiltu jo ruokaa ja Hills a/d maistuuu ihan ok. Tytöt syö molemmat lautaselta mutta Feeniks ei siihen suostu. Perusmies hakeutuu ruoka-aikana äiskän tissille ja sylkee kaiken muun ruoan pois suusta :) En tiedä kuvittelenko mutta pojat on aina hieman hitaampia kehityksessä kuin tytöt.

Tuesday, October 24, 2006

Formal names

I realize that I have not mention here our kittens formal names. In that case that someone have not read Animagi webpages, here they are.

Animagi Order of the Phoenix "Feeniks"
Animagi Lily Evans "Lily" I have always said that if Iris someday get beautiful chocolate girl it will be Lily and so she is.
Other girl name is Animagi Nymphadora Tonks "Hortensia".

You can also read more about these names from our webpage www.animagiocicats.com

Monday, October 23, 2006

Lemmikkimessut 2006 / pennut 2 vko

Huh! Mikä viikonloppu. Vantaalla oli myyrmäki hallissa lemmikkimessut 2006, ocicat ry oli myös siellä esittäytymässä tai siis selvennykseksi ocicatit oli pääosassa ei meidän yhdistys :)
Meillä oli mielettömän kiva porukka niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Kissat jaksoi esiintyä ja ocicatit varmasti oli yksi näkyvimmistä kissaroduista messuilla.
Toivottavasti messut toivat rotua esille ja uusia ocicat faneja Suomeen.
Olin molempina päivinä messuilla ja sunnuntaina myös Ville oli mukana. Omia kissoja meillä ei ollut esiintymässä koska meillä on koko tyttölauma "pentulomalla" näyttelyistä ja muista "kissan ristiäisistä"
Oli tosi kiva havaita että ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita rodusta ja kissoista yleensä. Minä en ainakaan joutunut vastaamaan yhteenkään hassuun kysymykseen.
Oli messuilla muutakin kuin ocicatit ;) Yksi mun suosikeista oli koirien muotinäytös. Meidän naapurin Stitch oli mannekiininä ja hyvin meni, ei puklannut kun kerran lavalle... Sellaita se on se dogwalk jännitys :)

Stitchille olis myös synttärit viikonloppuna, joten Animagin "ilkeät" kissaneidot onnittelee omistajineen Stitchiä / Our neighbor french bulldog had birthday yesterday. We want to congratulate our dribble friend




------------------------------------------------------------------
Our kittens are like tiny "grow up" ocicats. They are now 2 weeks old. All eys are open and they try to walk all over ped. Unfortunately balance is not so advanced so walking is little shaky. Girls weight 334 g and 345. Feeniksi is much bigger than his sister, he weight 415 g. Almost 1/2 kg, just imagine!
We took new pictures today. You can see those in our album
Here is couples examples:
Feeniks is quite "stud" and Hortensia is our princess

We have 4 kittens??? One is "slightly" bigger than others. Iris take care of her own even if they are not little offsprings. Sohvi is Iris daughter from last litter

Sunday, October 15, 2006

Take a look

I took new photos from kittens. Take a look my photo webpage and album Kittens 1 week old
Here is couple samples

Saturday, October 14, 2006

1 viikon vanhoja

Pennut ovat tänään viikon vanhoja. Kasvu on ollut kovaa ja kaikki painavatkin yli 200 g. Feeniks on selvästi siskojaan kookkaampi ja painaa noin 30 g enemmän kuin siskonsa. "Rääpäle"-Hortensia avasi eilen toisen silmänsä ja tänään toinenkin silmä oli puoliksi auki. Hortensia painoi syntyessään 83 g ja on nostanut painonsa 210 g joten enään ei kait voi puhua rääpäleestä. Liljan silmät näyttää myös siltä että ne aukeavat lähi-aikoina. Pennut ovat tosi tyytyväisiä ja itkevät todella vähän. Heräsin eilen aamulla ja huomasin Iriksen nukkuvan tyytyväisenä vieressäni. Venytellen ja haukotellen se nousi samaa tahtia kuin minä ylös. Samalla tajusin että jos Iris on tässä niin kuka hoitaa pentuja? Siellähän ne tyytyväisenä nukkui omassa kopassa. Iris on ollut niin tiukasti kopassa koko viikon että sen näkeminen ulkopuolella hämmensi totaalisesti.

Muut tytöt on myös päässeet katsomaan pentuja. Sohvin käyttäytyminen pentuja kohtaan oli aluksi todella erikoista. Se suorastaan jämähti pentukopan viereen. Nyt kuitenkin hetken huuma on mennyt ohi ja Sohvi on takaisin entisensä. India oli hirveän loukkaantunut äitilleen uusista vauvoista. Nyt kun viikko on kulunut niin Indiankin sydän on sulanut pennuilla ja niitä on käytävä pesemässä aika-ajoin.
Hauskaa huomata että kun pentu alkaa itkemään niin pelkästään Iris ei ole paikalle heti, vaan myös kaksi muuta "vara-mammaa"
Aika tuntuu menevän nopeasti ja kaikki muut asiat ovat toissijaisia kun jää tuijottamaan pentukoppaa. Telkkari ohjelmista putoaa automaattisesti kärryiltä kun kotona on pentuja.

Edelleen miettii aika-ajoin kuinka epätodelliselta pentujen olemassaolo tuntuu. Pennut joita yritettiin ja odotettiin viime huhtikuusta saakka ja vihdoin ne ovat täällä.

Yritän ottaa uusia kuvia alkuviikosta ja päivittää albumiani.

Sunday, October 08, 2006

Finally! Kittens are here

Iris got kittens yesterday :) They are now one day old
Three chocolatepotted kittens. I think 2 of them are girls and one and biggest is boy.
They are so lovely and lively.
Girls are now 107 g and boy 127 g so there is really size difference between genders.
Birth went well but whole birth process took time.
We filmed birth and I looked it today. I realise how nervous I am in that moment. Luckily Iris took it quite calm.
I am not going to publish film but here are some photos from birth:
Kittens photos

I allready have names for kittens but I am not going to publish those yet ;)
I can give one tip. Names have connection to my breeder name.
And in that case here is some facts behind my breeder name. Animagi is from Harry Potter and it means a wizard or witch who is capable of turning into a particular animal and back at will. Word become from Latin and it is combination of the Latin words "animal" and "magus," meaning "animal wizard."

Friday, October 06, 2006

Close










Iris has been very restless all night. I assume that she is going to birth very soon. I hope she will because I really need good night sleeps :)
I took new pictures from Iris. Here you can see some of them.

Wednesday, October 04, 2006

3 days left

Iris expected day will be in next saturday. She is really calm and we can clearly see kittens moving in the womb. Almost everything is ready for and now we can only wait and wait...

I went to see Emmas and Lennys offspring last saturday. There is 3 chocolate spotted girl and they are really nice looking. All of them have nice contrast and broad head. Color is almost cinnamon so maybe we can call it really hot chocolate.


Animagi cattery want to congratulate for Peikkolan cattery from their first ocicat litter. Lenny and Räpsy (Wild Rain Sashay) got kittens yesterday.

Lenny was so happy from his offsprings that he started spray :) After two litters he is now neutered.
I hope we can see his kittens in cat show