Valion omenarahkapiirakka
Pohja | |
1 | muna |
1 1/2 dl | sokeria |
75 g (3/4 dl) | Valio Oivariinia |
2 dl | Valio maitoa |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
3-7 kpl (600-700 g) | omenia |
3 rkl | sokeria |
1-2 tl | kanelia |
1 prk (250 g) | Valio maitorahkaa |
1 dl | Valio kuohukermaa |
1 | muna |
3 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1/2 rkl | sitruunamehua |
Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi mikronkestävään vuokaan. Ripota sokeri omenien päälle. Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa, kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. Sekoita muna ja sokeri. Lisää sulatettu Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle (jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). Sekoita rahka, kuohukerma, muna, sokeri ja mausteet. Kaada rahkaseos omenien päälle. Paista 175 asteessa 45 - 50 min.