Wednesday, September 08, 2010

Omenarahkapiirakka

Omenakauden kunniaksi tehdään tällä ohjeella ja toistamiseen tänä syksynä omenarahkapiirakkaa

Valion omenarahkapiirakka

Pohja
1   muna
1 1/2 dl   sokeria
75 g (3/4 dl)  Valio Oivariinia
2 dl   Valio maitoa
4 dl   vehnäjauhoja
2 tl   leivinjauhetta

Täyte
3-7 kpl (600-700 g)  omenia
3 rkl   sokeria
1-2 tl   kanelia
1 prk (250 g)  Valio maitorahkaa
1 dl   Valio kuohukermaa
1   muna
3 rkl   sokeria
1 tl   vanilliinisokeria
1/2 rkl   sitruunamehua

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi mikronkestävään vuokaan. Ripota sokeri omenien päälle. Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa, kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. Sekoita muna ja sokeri. Lisää sulatettu Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle (jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). Sekoita rahka, kuohukerma, muna, sokeri ja mausteet. Kaada rahkaseos omenien päälle. Paista 175 asteessa 45 - 50 min. 


































Kakku pienellä töhölle

Ensinnäkin anteeksi etten ole päivittänyt blogia. Työ tuntuu nyt haittaavan harrastusta. Remontti on edennyt ja pitäisikin ottaa uusia kuvia mm. valmistuneesta keittiöstä.

Tässä nyt kuitenkin kuvaa ja juttua nimiäiskakusta. Kummin kunnia oli tehdä nimiäiskakku pienelle Varpu tytölle. Kakku itsessään oli 8 munan kakku ja onneksi olin ostanut säädettävän reunavuoan Ullan Unelmasta viime talvena. Normaaliin kakkuvuokaan ei tälläistä saa tehtyä. Valitettavasti minulla tuo vuoka ei ole pitänyt kakkupohjia sisällään vaan taikina valuu vuoan alta. Keksin kuitenkin keinon ja laitan kakkuvuoan päälle painavan vuoan siksi aikaa että taikina on hyytynyt.
Kakku sisältää valkosuklaa- ja mustikkamoussea ja oli kieltämättä oikein makoisaa.