Wednesday, March 27, 2013

Kun lapset nukkuu on aikaa haaveilla

Muutama unelma kuvina. Valkoinen makuuhuone on allekirjoittaneen heikkous tai oikeastaan valkoisen ja harmaan yhdistelmä. Edellisestä remontista kuitenkin huomasin kuinka tärkeitä juuri oikeat sävyt on tunnelman kannalta. Sävyihinhän vaikuttaa taas valaistus, joka tuntuu olevan ihan oma ja HYVIN HAASTAVA maailmansa. Aikaisemmassa makuuhuoneessamme oli harmaa tapetti, josta täällä blogissa onkin kuvia. Niin siitä tykkäsin että haluaisin saman tapetin, kuitenkin mielessä käy onko kyseisen tapetin kuvio liian hallitseva. Alla olevissa kuvissa seinät ovat hyvin seesteisiä. Itse pitäisin romanttisesti mutta selkeästi tyylistä, näiden kahden asian yhdistäminen onkin haasteellista.

Siis jotta makuuhuone olisi mieleinen pitäisi:
  •  valkoisen ja harmaan sävyt olla erillisinä juuri oikeat ja sopia vielä yhteen
  •  valaistuksen tuoda sävyt oikein esille mutta olla makuuhuoneeseen sopivan hämyinen
  •  tyylin olla selkeä mutta romanttinen.
 Ajatukset ovat siis selkeät mutta kukahan nämä toteuttaisi?





      Ja viimeinen on ehdoton suosikki

Saturday, March 23, 2013

Lohturuokaa

Meidän perheessä on sairastettu nyt viikko tolkulla. Varsinkin tuolle kuumeiselle 2-v voi olla haastavaa saada uppoamaan mitään. Mummi tekee usein puuron kanssa mansikkakiisseliä tuolle meidän vanhimmalle ja se itsellekin tuli tänään mieleen. Joudun häpeissäni myöntämään että taisi olla ensimmäinen kerta kun kiisseliä teen. Todella helppo ruoka ja terveellisyyskin riippuu täysin kokista. Tässä nyt kuitenkin jonkinlainen ohje

Mansikkakiisseli
8 dl vettä
Noin 500 g mansikoita. Tämähän on täysin makuasia.
1 dl sokeria, myös makuasia
1 rkl vaniljasokeria, myös makuasia
n. 4 rkl perunajauhoa.

Laita vesi, sokerit ja tässä tapauksessa jäiset mansikat kattilaan. Kiehauta ja ota pois levyltä. Sekoita 1dl kylmää vettä ja perunajauhot keskenään. Kaada perunajauho-vesiseos ohuena nauhana kiisseliin sekaan. Tässä kohtaa jo näet kuinka kiisseli alkaa sakeutumaan ja voit itse vaikuttaa kuinka paksua kiisseliä haluat. Nosta kattila liedelle ja anna kiisseliä pulahtaa muutama kerta ja valmis. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele päälle sokeria, näin estät kiisseliin kuortumisen.

Ja aikuisten lohturuokana toimii tänään jo täälläkin blogissa mainittu jamie oliver pizza.



Friday, March 22, 2013

Wings

Ja toisin kuin moni otsikosta luulee nyt ei puhuta kanansiivistä, (sorry rakas mieheni) vaan adidaksen tennareista. 90-luku on muodissa ja ainakin oman facebookin mukaan se on aiheuttanut kylmiä väreitä monelle. Itse taas 80-luvun lapsena pidän 80-90-luvun muotia niin hauskana ja ennen kaikkea se ei ole niin vakavaa.

Noh asiasta siihen mitä olin tulossa kirjoittamaan. Jeremy Scott on tunnettu suunnittelija tuolla pohjoin-Amerikassa ja hän on suunnitellut Adidakselle hieman erillaisen malliston. Ei ole tietoa kuinka kauan näitä on ollut markkinoilla mutta ulkomaisista streetstyle blogeissa näitä on näkynyt porukalla käytössä. Kova olisi kuume saada itsellekin kesäksi tälläiset adidaksen wings tennarit mutta onko nämä liikaa?




Sisustustarrat hot or not

Ylläolevaan kysymykseen vastaisin not mutta onhan niissä oma viehätyksensä. Sisustustarrat ovat tulleet ilmeisesti jäädäkseen sisustuksiin. Nykyään saa vaikka omalla tekstillä varustettuja tarroja tilattua netistä. Kaiken maailman hong kongit yms myy niitä iänikuisia goodnight, bon appetite tekstejä

Ensimmäinen ajatus itsellä oli ettei meidän uudesta kodista löydy yhtäkään sisustustarraa paitsi ehkä lasten huoneista. Joudun kuitenkin syömään sanani kun näin tämän ihanuuden. Matkalaukku kokoelma sopii kuin nenä päähän meidän tulevaan keittiöön. Se olisi kuitenkin tarkoitus saada rapattuun pintaan... Onkohan täysin epäonnistunut idea tarra rapatussa pinnassa? ideoita otetaan vastaan miten tarran saisi pysymään.

Tässä toinen varteenotettava tarra mutta tämän haluaisin lastenhuoneen seinälle. Tämähän kyllä sopisi ihan mihin tahansa huoneeseen, Ferm Livingin tarrat ei useinkaan ole yksilöity juuri tietylle ryhmälle tai huoneeseen mikä on suuri plussa.  Huomatkaa muuten tuo pikkuinen valkoinen jakkara missä lapsi seisoo, voiko söpömpää olla!
Nämä sisustustarrat ovat Ferm Living nettisivuilta.

Thursday, March 21, 2013

Back to blogger

Niin paljon on muuttunut sitten 2010. Perhe on lisääntynyt kahdella pienellä prinsessalla. Asuinpaikkakunta ei ole enää Kellokoski vaan Vantaa. Ocicat kasvatus mitä varten tämän blogin joskus perustin on laitettu jäihin. Miksi sitten innoistuin uudestaan ylläpitämään blogia? Blogi on kuin päiväkirja mitä on itsekin kiva myöhemmin lueskella. Tällä hetkelle kotosalla ollessa tulee leivottua, jatkossa myös sisustettua ja remontoitua, joten materiaalia blogiin syntyy toivottavasti päivittäin tai ainakin viikottain. Olemme muuttamassa muutaman kuukauden sisällä uuteen kotiin johon on tulossa melko suuria remontteja joten niitäkin saa täällä seurattua. Tulen kertomaan lisää remontin kohteesta ja suunnittelusta myöhemmin.

Siis tervetuloa lukemaan uudistunuttu Animagi life blogia