Saturday, October 14, 2006

1 viikon vanhoja

Pennut ovat tänään viikon vanhoja. Kasvu on ollut kovaa ja kaikki painavatkin yli 200 g. Feeniks on selvästi siskojaan kookkaampi ja painaa noin 30 g enemmän kuin siskonsa. "Rääpäle"-Hortensia avasi eilen toisen silmänsä ja tänään toinenkin silmä oli puoliksi auki. Hortensia painoi syntyessään 83 g ja on nostanut painonsa 210 g joten enään ei kait voi puhua rääpäleestä. Liljan silmät näyttää myös siltä että ne aukeavat lähi-aikoina. Pennut ovat tosi tyytyväisiä ja itkevät todella vähän. Heräsin eilen aamulla ja huomasin Iriksen nukkuvan tyytyväisenä vieressäni. Venytellen ja haukotellen se nousi samaa tahtia kuin minä ylös. Samalla tajusin että jos Iris on tässä niin kuka hoitaa pentuja? Siellähän ne tyytyväisenä nukkui omassa kopassa. Iris on ollut niin tiukasti kopassa koko viikon että sen näkeminen ulkopuolella hämmensi totaalisesti.

Muut tytöt on myös päässeet katsomaan pentuja. Sohvin käyttäytyminen pentuja kohtaan oli aluksi todella erikoista. Se suorastaan jämähti pentukopan viereen. Nyt kuitenkin hetken huuma on mennyt ohi ja Sohvi on takaisin entisensä. India oli hirveän loukkaantunut äitilleen uusista vauvoista. Nyt kun viikko on kulunut niin Indiankin sydän on sulanut pennuilla ja niitä on käytävä pesemässä aika-ajoin.
Hauskaa huomata että kun pentu alkaa itkemään niin pelkästään Iris ei ole paikalle heti, vaan myös kaksi muuta "vara-mammaa"
Aika tuntuu menevän nopeasti ja kaikki muut asiat ovat toissijaisia kun jää tuijottamaan pentukoppaa. Telkkari ohjelmista putoaa automaattisesti kärryiltä kun kotona on pentuja.

Edelleen miettii aika-ajoin kuinka epätodelliselta pentujen olemassaolo tuntuu. Pennut joita yritettiin ja odotettiin viime huhtikuusta saakka ja vihdoin ne ovat täällä.

Yritän ottaa uusia kuvia alkuviikosta ja päivittää albumiani.

No comments: