Tuesday, October 31, 2006

Kun pentupesä ei enään riitä

Niin 3 vko tuli jo täyteen. Tänä aamuna kun heräsin oli pennut meidän olkkarin sohvalla :/
Vein riiviöt takaisin pentupesään niin sekunnin sadasosassa kaikki kolme oli ulkona sieltä. Tänään rakennetaan isompi alue pennuille koska pentuhuone on niin iso ettei sitä viitsi kerralla antaa käyttöön.
Oltiin viikonloppu pois kotoa ja meillä oli mun sisko lapsineen kissavahtina. Kun on pois niin tajuaa kuinka paljon pennut kehittyy jo päivässä tai kahdessa.
Indialla on käynnit "pieni" sekoaminen pentuihin... Se kerää niitä itselleen ja kurisee niille, aivan kuten mammat tekee kun yrittää pentuja tissille. Iristä tuo Indian käyttäytyminen ei tunnu haittaavan mutta välillä homma tuntuu menevän niin yli että India laitetaan jäähylle toiseen huoneeseen.
Selittäköön se joka ymmärtää mutta mitä tuo käyttäytyminen on? Indialla napsahtaa joka kerta tuo mamma vaihe päälle kun on pentuja, näin myös tapahtuu Irikselle kun esim Indialla oli pennut. Näyttää siltä että ne oikeasti pitää pentuja ominaan. En tiedä onko ok antaa niiden hoivata pentuja. Kun ajatteleen asiaa pentujen sosiaalistumisen kannalta niin luulisi että pentujen on hyvä oppia kissalauman käyttäytyminen ja oma asema siinä.

Lilja ja Hortensia on oikeita riiviöitä, Feeniks taas on selvästi rauhallisempi kuin siskonsa. Vaikka koko eroa on huomattavasti niin tytöt jyrää Feeniksen mennen tullen.
Ollaan kokeiltu jo ruokaa ja Hills a/d maistuuu ihan ok. Tytöt syö molemmat lautaselta mutta Feeniks ei siihen suostu. Perusmies hakeutuu ruoka-aikana äiskän tissille ja sylkee kaiken muun ruoan pois suusta :) En tiedä kuvittelenko mutta pojat on aina hieman hitaampia kehityksessä kuin tytöt.

No comments: