Thursday, July 29, 2010

Banoffee

Olen monen blogista ihaillut banoffee torttua. Banoffee torttu on keksitty 60-luvulla Englannissa. Se on yhdistelmä keksiä, kinuski, banaania ja kermavaahtoa. Voiko noista aineista syntyä mitään pahaa? EI














Banoffeen kinkkisin puoli on kondensoitu maito joka voi kuulostaa hieman erikoiselle. Vielä kun lisätään että sitä pitäisi keittää purkissa 3 tuntia hiljaisella lämmöllä, kuulostaa se tälläisen amatöörileipojan korvaan pahalle.

















Siis selvennykseksi alkuperäisessä banoffee reseptissä kondensoitua maitoa keitetään omassa purkissaan 3 tuntia vesihauteessa hiljaisella lämmöllä. Ilmeisesti moni muukin on kokenut tämän aikaa vieväksi joten olen törmännyt muutamassakin blogissa vaihtoehtoon että kinuski valmistetaan mikrossa. Pullahiiri  neuvoo blogissaan mikron lämmöksi 500 W ja ajaksi kinuskin valmistukseen 5-6 min. Minun mikrossa ei ole näkyvillä Watti määriä joten ei voinut kuin laittaa keskilämmölle ja alkaa valmistamaan kinuskia. Ensiksi pitää olla mikrokuumennusta kestävä astia mihin maito kaadetaan. Sitten ei muuta kuin lämmittämään. Aika ajoin maitoa pitää sekoittaa, suosittelen tuijottamaan mikroa ettei maito pääse kiehumaan yli.  Huomaat kun kinuski alkaa kiehumaan ja sakeutumaan. En tiedä keitinkö kinuskista liian tönkköä mutta ainakin minulla siitä tuli melko kovaa. Ennen kinuskin tekoa kannattaa murskata keksit + rasva ja tasoitella seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kaada kuuma kinuski keksipohjan päälle ja pilko banaanit kinuskin päälle.













Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota tai sivele kermavaahto banaanien päälle. Vaihtoehtoisesti voit laittaa banaania myös koristeeksi tortun päälle. Yleisesti banoffee koristellaan suklaalla tai kaakaojauheella. Huom! banoffee torttu on parasta kun se on saanut esim vetäytyä yön yli.

No comments: