Thursday, July 29, 2010

Rucolapizzaa ala Jamie Oliver pohja

Meillä on jo monta päivää ollut jääkaapissa iso mozzarellapallo. On ollut selkiö että kun uusi uuni tulee niin meillä tehdään rucolapizzaa. Näin homma eteni:Pizzapohjan olen bongannut jo aikaa sitten otetaan ensin puoli kiloa voita - blogista. Yksi blogi jota meillä seurataan ja voin suositella muillekin.
Tästä tulee 3 pizzapohjaa.

2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
5 ½ dl durumvehnäjauhoja
suolaa
n. 3 dl kädenlämpöistä vettä
n. 7 g kuivahiivaa
½ rkl sokeria


Helppo teeseitse resepti tomaattikastikkeelle

HYVÄÄ oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
basilikaa tai/ja oreganoa
mustapippuria
suolaa
hunajaa
balsamicoa
2 tuubia tomaattipyrettä

Sekoita ensin neste, kuivahiiva ja sokeri keskenään. Anna seoksen levätä ja sillä aikaa sekoita jauhot ja suola. Kaada neste jauhoseoksen joukkoon ja vaivaa taikina kiinteäksi. Nosta taikina kulhosta ja jatka vaivaamista työtasolla. Taikinaa pitää työstää noin 10 min, huomaat kyllä eron kun taikinasta tulee kimmoisa pallo. Jauhota pallo kevyesti ja laita se lepäämään  kelmun alle. Taikina saa olla rauhassa nyt noin 15-30 min. Sillä aikaa voit tehdä esim. tomaattikastikkeen pizzan päälle ja muuta vermeet mitä ikinä haluat pizzan päälle laittaa.

Muutama sananen tomaattikastikkeen valmistuksesta:
Hyvää oliviiöljyä siksi että huonoissa on aina kitkerä maku. Meillä oli tällä kertaa käytössä tuliaiseksi Kreikasta saatua oliiviöljyä ja oli bueno :) Laita oliiviöljy kattilaan ja kuullota valkosipulit. Tälläiseen tarkoitukseen on mielestäni parempi leikata ohuita valkosipuli viipaleita kynsistä. Valkosipulipuristemalla voit saada kitkerän maun sipulista esiin. Kuullota siis kynsiä ja lisää silputtu basilika tai/ja oregano mauste. Anna olla pieni hetki, voit tuoksuttaa kuinka italialainen ravintolan tuoksu leviää keittiöön. Lisää mustapippuri ja suola. Sen jälkeen tomaattipyree, hitusen balsamicoa ja hunajaa. Tämä on tälläinen oma ohje ja ei ole mitään mittoja. Tärkeää on se että itse maistelee ja saa sen omaan suuhun sopivan maun. Tämä kastike saa kuitenkin olla suolaista ja hunajaa saa olla sen verran että se pehmittää tomaattipyreen kovan maun. Balsamicoa sen verran että se leikkaa "kastikkeen" eli maistuu aavistuksen.

Nyt taikinapallo on levännyt ja olet laittanut kaikki pizzan päällyset valmiiksi. Jaa pallosta niin monta pohjaa kuin haluat tehdä (isoja tästä tuli sen 3 kpl)  Kaulitse taikinapalloista omaan uuniin sopivia palloja. Jamie kuulemma suosittelee paistamaan pizzan graniittipalan päällä jos sellaist ei löydy niin vaihtoehtona on myös alumiinifolio ja uuniritilä. Nyt oli ensimmäinen kerta kun meillä paistettiin pizzaa näin ja varmasti paistamme jatkossa pizzan aina ritilän ja folion avulla. Öljyä ja jauhota folio ennen kuin laitat pizzapohjan siihen päälle. Laita valitsemasi täytteet pizzan päälle. Uuni 225-250 astetta, uunin alaosaan noin 7 min.
Huom! Tästä pizzapohjasta saat tehtyä ohuen ja sitä sen pitääkin olla. 

Tämän kerran täytteet oli:
Tomaattikastike
kinkkua
juustoraastetta (mikä muuten laitetaan heti tomaattikastikkeen jälkeen pizzan päälle)
tuoretta tomaattia
mozzarellaa
ja rucolaa

No comments: