Sunday, July 25, 2010

Ihan hyviä lettuja

Kun ei ole uunia ja leivontakuume on valtava, lievennettiin kuumetta letuilla. Eipä ole tullut tehtyä lettuja sitten moneen vuoteen. Tässä kuitenkin muutama kuva ja ohje ihan hyviin lettuihin

Ohje:
2 dl vichyä
3 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

+ paistamiseen oivariinia

Vaniljavaahto:
2 dl vispikermaa
sokeria
Bourbon vanilla bowder maun mukaan.


Munat rikotaan ja vatkataan. Sekaan laitetaan puolet nesteistä ja sokerit+suola. Venhäjauhot sekoitetaan pikkuhiljaa seokseen niin että seos on tasaista. Viimeiseksi loput nesteet. Tavoitteena lettutaikinassa on saada tasainen seot ilman jauhopaakkuja ja näin jakamalla neste kahteen osaan se onnistuu. Ainahan voi myös laittaa jauhot esim siivilän kautta niin paakkuja ei synny. Anna taikinan levätä ja jauhojen turvota 30 min.


































Lettujen paiston virallinen valvoja













Kaupan vaahtoutuvat vaniljavaahdot on usein vetisiä joten olen ratkaissut asiat ostamalla vispikermaa jonka maustan itse. Tämä TODELLA vaniljainen jauhe löytyi citymarketin tiskiltä ja nyt sitä on tullut käytettyäkin monesti leivonnassa.





























Suosikki hillo on myös hieman speciaalimpi tuttavuus eli Den Gamla Fabrikenin vadelmahillo





No comments: