Sunday, July 25, 2010

Keittiön valmistumista ja liesikuvun valintaa

Tässä muutama kuva melkein valmiista keittiöstä. Laatoitusta olisi vielä vailla ja kaikkea muuta pientä laitettavaa. Uunin toimitusta odotellaan edelleen. Muutama sananen liesituulettimesta ja sen hankinnasta. Suomessa on harrastettu rivitaloasumisen ilmanvaihdossa jo pidemmän aikaa huipputuulettimia jonka ohjaus toimii liesikuvun kautta. Näin ollen varsinaista liesituuletinta ei ole vaan on kupu ja itse moottori ilmanvaihtoon on katolla. Ilmeisesti keski-Euroopassa tälläinen ilmanvaihtojärjestelmä ei ole kovinkaan yleinen mikä taas nostattaa näiden liesikupujen hintoja myös Suomessa. Kun siihen ynnää saarekemallin niin vaihtoehtoja ei ollut kovinkaan monia ja hinnat on reippaasta 1000 € ylöspäin. Meidän valintana oli Franken Opal saarakemallinen liesikupu.

5 comments:

O said...

Kivan näköinen keittiö :) valoisa ja vaalea.

http://kolmehuonetta.blogspot.com

Kirsi said...

Kiitos. Kun keittiö on valmis laitan uusia kuvia :)

O said...

Kiva. Niitä odotellen :)

Anonymous said...

Hei!
Meilläkin liesikuvun valinta edessä. Franke, Lapetek ja Savo vaihtoehtoina. Tuossa Frankessa vain on lyhyin hormi vakiona ja meidän 270 cm korkeaan kattoon asennettuna välitilaa liedestä mitattuna tulisi jopa 79 cm.
Kysymys kuuluu, millä korkeudella teillä on tuo Franke Opal liedestä mitattuna ja tuntuuko sopivalta omaan pituuteesi nähden eikä esim. lamput heijasta silmiin?
- Kiitos jos jaksat vastailla. :)
t: Nipsu

Kirsi said...

Sorry tulee viesti hieman myöhässä :) Meillä tuo liden ja kuvun välinen ero on 80cm. Ja korkeus on osoittautunut toimivaksi. Ei ole liian korkealla, etteikö imisi hyvin höyryjä. Ei häikäise valot silmiin, eikä kolahda heti päähän vähän pitempääkään kokkia. Muistaakseni tuossa asennuskorkeudessa oli minimi suositusetäisyys liedestä 65cm joka tuntuisi jo aika matalalta.